Wanneer u vanuit het appartement over de Maas kijkt ziet u het Brabantse Maasheggengebied. Jaarlijks vinden hier de nationale kampioenschappen heggenvlechten plaats. In het verleden werden de heggen gevlochten als afscheiding tussen de weilanden. Het is mooi dat deze oude ambacht zo in ere wordt gehouden.

Voor alle Pieterpad wandelaars is dit ook een bekend gebied. Ze steken hier de Maas over met het pont van Afferden naar  Sambeek om de route vanuit Limburg voort te zetten in Brabant. Mocht u enkele Pieterpad wandelingen willen lopen kunt u “op de Stal” goed als uitvalsbasis gebruiken.

Het appartement bevindt precies tussen het veerpont van Bergen-Vierlingsbeek en Afferden-Sambeek. Verblijft u meerdere dagen bij ons raden wij u aan een van de  pontjes naar de overzijde te nemen en een mooie tocht te maken voor dit fraaie heggenlandschap. Er zijn diverse mooie routes uit te stippelen. Wanneer u via fietsrouteplanner u route al uitstippelt kunt u een handige label uitprinten die u aan het stuur bevestigd. Anders kunt u gebruik maken van de kaarten die zich in het appartement bevinden.

Wilt u onderweg aan de Maas lekker picknicken, thermoskan en handige zaken voor onderweg zijn aanwezig.

  • Gebied: Maasheggen (Brabant)
  • Geschikt: Fietsen en langere wandelingen